aliki plaza plaze na tasosu

01

феб
2018

Aliki Plaža – Plaže na Tasosu

Posted By : admin/ 3300 0

Aliki Plaža - Tasos

Aliki plaža se nalazi na jugoistočmoj strani ostrva. Od Potosa je udaljena 20 km. Od Manastira Arhangela Mihajla 4km a od Limenasa 30km.

Ukoliko dolazite iz pravca Limenasa prolazite hotel Thassos Grand Resort i nakon 3km ugledaćete plažu Aliki. S obzirom da je plaža veoma posećena, prepoznaćete je i po brojnim automobilima parkiranim na putu iznad plaže. Auto ostavite parkiran na putu i sidjite putićem 100m do plaže. Takođe se možete spustiti vozilom i do same plaže, ali rizikujete da nećete naći slobodno mesto, kojih je vrlo malo. Ukoliko dolazite iz pravca Potosa, nakon manastira 4km ugledaćete plažu.

 

Aliki plaža se sastoji iz dve plaže. Severna koja je više divlja. Južna koja je organizovana i veća.
Plaža je peščana sa peščanim ulazom u vodu. Voda je kristalno čista i bistra, sa brojnim ribicama. Ovde je voda malo hladnija. Ceo zaliv ima nestvarnu zelenu boju. Iznad same plaže je veći broj taverni i kafića.

Ležaljke se plaćaju i ne dobija se konzumacija pića uz cenu setova. Cene čak mogu biti različite u odnosu na red u kojem se nalaze ležaljke. Plaža nije mnogo velika a gotovo da je svaki kvadrat iskorišćen za ležaljke, teško da ćete na ovoj plaži naći mesta da spustite svoj peškir.

Aliki plaža ima veliku vrednost u arheološkom smislu s obzirom na arheološka nalazišta iz 7v.p.n.e.
Na vrhu njenog rta se mogu videti ostaci rude soli, koja se ranije ovde iskopavala u velikim količinama. Kazu da se u dubunama mora u ovom delu još uvek kriju plemeniti metali, koji svake godine privlače strane brodove, koji su ovde nelegalno u potrazi za blagom. Iz tog razloga profesionalno ronjenje u ovom delu je zabranjeno.

 

Tourist guide SnoWhite

Sadržaji na plaži Aliki

Pesak
Suncobrani
Ležaljke
Prodavnica
Wifi
Bus stanica
Održavana
Tuševi
Restoran
Bar
Gužva

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.