atspas plaza plaze na tasosu

01

феб
2018

Atspas Plaža – Plaže na Tasosu

Posted By : admin/ 3765 0

Atspas Plaža - Tasos

Atspas Plaža se nalazi na jugozapadnom delu ostrva u mestu Skala Maries. Od Potosa udaljena je 10 km. Kada dolaite iz pravca Potosa, postoji račvanje puta gde se skreće levo, kako bi došli do plaže Atspas. Postoji povelika tabla sa oznakom plaže ali i pored toga treba dobro gledati, jer je tabla postavljena tako da se iz pravca Potosa ne vidi najjasnije.

Ukoliko dolazite iz pravca Limenasa, od kojeg je plaža udaljena 30 km, tabla je znatno vidljivija jer nailazite tačno na nju i srećete desno. Od skretanja imate još 600-700m pravog asfaltnog puta.Vozilo možete parkirati na putu i stepenicama se spustiti do same plaže.

Već na prvom stepeniku uvidjate da je reč o fenomenalnoj uvali. Sitan pesak na plaži i u vodi privući će ponajviše porodice sa decom ali i parove zbog svoje romantičnosti. Dug peščani plićak, topla voda, jata ribica i stenoviti obodi čine ovu plažu i ovaj mali zaliv s razlogom najpopularnijom plažom na jugu ostrva.

Atspas Plaža je tokom sezone opremljena plažnim setovima, koji se naplaćuju. Ukoliko želite da prostrete svoj peškir imate dovoljno prostora. Na samoj plaži nalazi se teren za odbojku i kabina za presvlačenje.

Iznad plaže na putu postoji market i kafić, dok su najbliže taverne smeštene u centru Skale Maries na pola kilometara udaljenosti. U ovim tavernama se najbolje priprema riba i drugi morski specijaliteti.

 

Tourist guide SnoWhite

Sadržaji na plaži Atspas

Pesak
Suncobrani
Ležaljke
Prilaz za kola
Kabina
Slobodno za peškir
Sportovi na pesku
Pogodna za decu
Održavana
Prodavnica
Bar

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.