kinira grcka tasos

02

феб
2018

Kinira

Posted By : admin/ 3143 0

Kinira - Tasos

Kinira je malo šarmantno primorsko selo, na istočnoj obali ostrva, nadomak plaže Paradise beach.

Od glavnog grada Tasosa udaljeni ste 25km, dok ste od grada i luke Skale Prinos udaljeni 40-tak kilometara. Među meštanima ovo selo je više poznato kao „Loutrou“, jer nasuprot obale se nalazi ostrvce sa imenom Kiniriotiko, potpuno prekriveno borom i maslinama, sa kamenom plažom, ostrvo je koje daje dodatni šarm celoj oblasti.

Ovde možete posetiti ruševine hrišćanske bazilike i nekoliko kupatila iz vizantijskog doba.

Kada uđete u ovo mesto, prvo što ćete upoznati su mir i šarm ovog seoceta, koji su ušuškani u prirodne lepote njegovog okruženja. Ipak, ovde nije oduvek bilo tiho, jer ovo mesto ima vrlo dugu i mučnu istoriju, koja datira još iz doba Feničana.

Kao i svako mesto i Kinira ima nekoliko taverni, gde možete uživati u domaćoj hrani i svežoj ribi, kao i supermarket u kome možete pazariti svakodnevne sitnice, dok ćete za veće kupovine morati da odete dalje iz ovog mesta.

Lokalno stanovništvo će vas toplo pozdraviti i poželeti dobrodošlicu u svoje mesto.

 

Plaža Kinira

Nalazi se u blizini plaže Paradise beach. Kinira ima dugu i usku plažu koja je uglavnom sačinjena od glatke stene i peska. Voda je čista i mirna. Na ovoj plaži nema gužve, jer na njoj najčešće borave turisti iz obližnjih vila.

Plivanje na Kinira plaži je apsolutno blaženstvo, s obzirom na panoramski pogled na bujne borove koji pokrivaju planinske padine oko čitavog područja. Pogled na ostrvo Kiniriotiko je jednako neverovatan.

Plaža Kinira je veoma pogodna za decu i ne tako dobre plivače, s obzirom da voda nije duboka.

Ovde postoji nekoliko taverni i restorana, picerija i supermarket.

Ovu plažu ne možemo uvrstiti u one koje treba obavezno obići na putu oko ostrva.

2 km od Kinira plaže se nalazi Paradise Beach, jedna od najljepših plaža na ostrvu Tasos, sa finim peskom i smaragdnom bojom mora.

Kinira, Tasos - Ponuda smeštaja

Kinira - Apartmani i Hoteli

Pogledajte ponudu smeštaja u Kiniri

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.