Taverna Iatrou teologos tasos letovanje

02

феб
2018

Taverna Iatrou

Posted By : admin/ 2018 0

Taverna Iatrou - Teologos

Nema tog turiste koji je boravio na Tasosu a da nije posetio etno selo Teologos u koje se dolazi namenski na grčko veče, koje pod obavezno podrazumeva dobru hranu, muziku i tradicionalnu grčku atmosferu. Ako ste već posetili Tasos, Teologos mora da bude u vašem planu i programu obilazka ostrva, jer ćete ovde osetiti pravu Grčku.

Kada udjete u Teologos krećete se na desno uskom ulicom koja vodi sve do crkve Svete Petke i na tom putu videćete mnogo taverni. Naša preporuka je taverna Iatrou, koja se nalazi na kraju ulice sa desne strane pre crkve.
Ulice su dosta uske jer su pravljene za kolska kola i grad je vrlo star. Malo je problematično za parkiranje. Ipak restoran Iatrou ima 3 parkinga. Kada prodjete restoran koji vam ostaje sa desne strane, prvi mali parking vas čeka već posle par metara sa leve strane. Put vas vodi desno gde prolazite izmedju škole i crkve iza kojih vam se otvaraju dva velika parking prostora. Uvek možete pitati u restoranu da vam pokažu parking.
Restoran Iatrou je naš izbor zbog izvrsne hrane, jagnjetine, piletine sa roštilja i drugih mesnih proizvoda, ukusne sveže ribe i morskih plodova. Ovde se stvarno dobro jede.

Ipak ono što nas najviše oduševljava je energija, atmosfera i miris ovog restorana. Ne možete a da ne primetite naklonost prema Srbima, posebno od strane gazde Koste koji i ima najviše prijatelja među Srbima.
Iatrou je porodičan restoran u kome se radi i gradi od malena, te njegova duga tradicija čini ovo mesto favoritom na celom ostrvu. Kosta svoje goste hrani onom hranom kojom hrani i svoju decu. A kakav je domaćin to ćete prepoznati još na ulazu kad vas bude dočekao sa osmehom i pruženom rukom.
Iatrou ima i veliku terasu sa koje se pruža pogled na nestvarnu tasosku prirodu. Terasa oplemenjena vinovom lozom, svake godine je sve veća i veća, što omogućava da uvek ima mesta za vas u bilo koje doba dana i noći.
Uz dobro jelo koje će vam ovde poslužiti prijatni konobari, ide i neko grčko tradicionalno piće, kao recimo cipura (rakija od grožđa) ili recina malamatina(specifično vino, koje možete miksovati sa koka kolom).
Uz sve to prijatna muzika će vam otvoriti dušu i apetit.

Sa Feragosto loyalty karticom u ovom restoranu dobićete 10% popust na ceo iznos vašeg računa.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.