tasos aktivnosti 1

02

феб
2018

Aktivnosti na Tasosu

Posted By : admin/ 2629 0

Pešačenje

Pešačenje kroz prirodu je jedno od glavnih aktivnosti na Tasosu, jer je ostrvo izuzetno zeleno i lepo. Treba samo uzeti mapu i put pod noge, po predivnim šumovitim brdašcima ostrva.

Najpopularnija staza za pešačenje je kod sela Potamije na planini Ipsario.

Za njom ne zastaju ni staze kod sela Kazaviti.

Prelepa priroda i pejzaž oko sela se može istraživati kroz nekoliko pešačkih staza, koji se održavaju od strane kluba kulture Kazavitija i nekih aktivnih članova zajednice. Staze su dobro označene i sve počinju od parkinga u centru sela.

Iz sela se proteže nestvaran pogled iznad priobalne ravnice, preko mora, do planine Pangeon na kopnu. Dok narandžasto-crveni disk Sunca nestaje iza grebena Pangeona, na nebu se igraju promenljive spektakularne boje, a more dobija intenzivnu zlatnu boju. Taj nestvaran prizor na more je krivac svih masovnih poseta turista, koji su pravi zaljubljenici u prirodu.

Vodeni Sportovi

Mirno i čisto more je idealno za razne sportove na vodi. Ovde su najviše zastupljeni ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci.

U Potosu se mogu iznajmiti kanui, pedoline i čamci sa kojima možete obići ostrvo i kopnom nedostupna mesta.

Polazeći od Potosa ka Limenariji, možete obići plaže hotela Aleksandra, dva izolovana zaliva između Pefkarija i Limenarije. Dobra plaža gde možete zastati i uživati u plivanju je Metalia plaža. Možete ići do Psili Amos plaže ili Salonikos rta. Istražite ostrvo Panagiu, stanište retkih ptica i na hiljade galebova. Posetite Aliki i još neka mesta na jugu pristupačna samo sa mora.

Ribolov

Male grupe posetilaca mogu iznajmiti čamce za ribolov. Ovde se može loviti Zubatac, Crna riba, Pandoras, Jastozi, beli mamac, Šnjur, Hobotnice…

Na ostrvu ima prodavnica ribolovačke opreme. Ovde se organizuju razna krstarenja, koja u svom programu između obilaska ostrva imaju i stajanja za pecanje.

Preporuka: Ronilački klub Vasiliadis

Ronilački klub Vasiliadis

Tasos je pravo mesto gde možete iskusiti sve čari ronjenja, a Vasiliadis ronilački klub je pravo mesto za vas.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.