Mesta

Rachoni

Rachoni

Na severnoj strani ostrva, na 4km od obale i 13km severozapadno od Limenasa, nalazi se staro selo Rahoni.

Prinos

Prinos

Selo Prinos je najveće selo u zapadnom delu ostrva ali i najgušće naseljeno. Ima veoma moćnu ekonomiju, zahvaljujući otkriću nafte u moru u blizini sela.

Kastro

Kastro

Kastro je srednjevekovno selo i jedno od najstarijih sela poput Kazavitija, koja su građena u davna vremena, kada su stanovnici tražili svoj spas u brdima, skrivajući se od pirata.

Kazaviti

Kazaviti

Kazaviti je definitivno jedno od najstarijih planinskih sela, izgradjeno oko 1800-te godine, duboko na padinama brda.

Teologos

Teologos

Na svega desetak kilometara severoistočno od centralne raskrsnice u Potosu, nalazi se selo Teologos na 220m nadmorske visine.

Maries i Skala Maries

Maries i Skala Maries

Maries je planinsko selo u unutrašnjosti ostrva Tasos. Nalazi se 12km severoistočno od Skala Maries, na 200m nadmorske visine.

Kinira

Kinira

Kinira je malo šarmantno primorsko selo, na istočnoj obali ostrva, nadomak plaže Paradise beach.

Potos

Potos

Dok Limenas dominira na severu ostrva, Potos zajedno sa Limenarijom, čini dva najžnačajnija mesta na jugu Tasosa.

Panagija

Panagija

Ovo mirno, planinsko mesto, smešteno je na 10 km od glavnog grada Limenasa. Razlog zbog kog turisti ovde svraćaju su: tradicionalnost kao i verski uticaj koji se oseća u samom duhu sela.

Limenarija

Limenarija

Limenarija je grad na jugozapadnoj obali i drugi je grad po veličini na ostrvu, posle Limenasa, od koga je udaljen 42km.

Limenas

Limenas

Limenas je prestonica i glavna luka ostrva, locirana je na njegovom severu, na mestu gde je nekada živeo antički grad Tasos.

Aliki

Aliki

Biser ovog ostrva bi svakako bilo mesto Aliki, usidreno na istočnoj obali Tasosa. Idući istočnom stranom od Limenasa, preko Potosa, plaža Aliki vam dolazi sa desne strane.