tradicionalna prodavnica sourini

02

феб
2018

Sourini Shop

Posted By : admin/ 2015 0

Sourini Shop - Potos

Ukoliko dolazite na Tasos, ne smete propustiti a da ne probate slatko i med, koji predstavljaju tradicionalne proizvode uzbudljivog ukusa. Tasos je nadaleko poznat po kvalitetnom medu, ali malo ljudi zna da se takođe može ponositi svojim proizvodima, napravljenim od raznih voćnih plodova ali i povrća. Voće ili povrće, sve to na kraju ima sladak, teksturan ukus obogaćen tipičnom tasoskom notom.

U centru Potosa nalazi se radnja gde možete pazariti prave tradicionalne slatke proizvode.
Kad krenete od glavne raskrsnice, uličicom koja vodi do mora, sa leve strane se nalazi radnja Surini, koja ne samo što prodaje razne slatke đakonije, već ih i sami profesionalno proizvode. Mnoge radnje na Tasosu se snabdevaju od porodice Surini.
U njihovoj šarenoj radnji iznenadiće vas postojanje slatkiša od nekih plodova, kao što su krastavac, bundeva, pistaći i sl. Standardna slatka su od trešnji, smokvi, limuna, pomorandži, mandarina, badema i celih oraha. Slatko od celih oraha je vrlo lepo i nesvakidašnje, pravi se od mladih celih oraha.
Kvalitetan med u raznim ukusima i ambalažama je jedan od najbitnijih proizvoda ove radnje. Tako ćete moći da probate šumski-borov, med od pomoranže i razni drugi, dok se jedan med potpuno izdvaja kako svojim kvalitetom, tako i jednim finim čudnovatim ukusom. Zapravo med se pravi od posebnog patuljastog rastinja Timijan. Ta vrsta meda je i najskuplja ali i najkvalitetnija.
Od ostalih proizvoda tu su razni začini, ratluk, bombone i lizalice, sapuni, maslinovo ulje i mnogi drugi tradicionalni proizvodi i suveniri.

Ukoliko imate karticu „Feragosto loyalty“, s njom možete dobiti poklon u obliku proizvoda u visini od 10% vašeg zbirnog računa.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.