potos plaza plaze na tasosu

01

феб
2018

Potos Plaža – Plaže na Tasosu

Posted By : admin/ 3481 0

Potos Plaža - Tasos

Potos je prekrasno primorsko odmaralište sa izuzetnom turističkom infrastrukturom. Potos Plaža je jedna od najpopularnijih plaža na Tasosu. Ova duga peščana plaža se nalazi na južnoj obali ostrva Tasos, 42 km jugozapadno od Limenasa, glavnog grada ostrva.

Plaža u Potosu počinje od centra sela okruženog visokim borovima, stenama i prostranom zelenilom koje obezbeđuje dovoljan hlad na plaži. Plaža poseduje tuševe, WC i parking. Plaža u Potosu je duga i sastoji se iz dva dela. Dobro je organizovana ležaljkama i suncobranima, što je glavni razlog zbog kojeg je ova plaža u letnjoj sezoni vrlo popularna posebno među mlađom populacijom i onima koji žele da budu u centru zbivanja.

Posetioci imaju priliku da uživaju u plivanju, sunčanju kao i vodenim sportovima, kao što su windsurfing. Potos plaža se prostire na 2 km i idealno je mesto za romantične šetnje na plaži. Voda je kristalno bistra i čista a plaža je peskovita a dubina pri ulasku u vodu se postepeno povećeva. Na ovoj plaži takođe možete posmatrati predivan zalazak sunca.

Potos plaža je pogodna za decu čija se graja često čuje. Odrasli uživaju u raznim igrama u vodi i na plaži. Ležaljke se uglavnom mogu koristiti besplatno uz konzumaciju pića, kafe ili sladoleda, a regularna cena po kojoj se iznajmljuju je 2€.

Kuće koje se nalaze u ovom delu su sagrađene toliko blizu mora da možete osluškujete zvuk talasa iz spavaće sobe.

U centralnom delu Plaže u Potosu na raspolaganju je nekoliko restorana, kafeterija i barova gde možete uživati u laganim obrocima kao i tradicionalnoj grčkoj kuhinji. U produžetku se nalazi drugi deo plaže koji nije organizovan ležaljkama već je slobodan i sa više prostora.

Pri kraju ovog zaliva na 500m od gradske plaže, smeštena je i organizovana plaža San Antonio koja se nastavlja na gradsku plažu Potosa.

Kada jednom napustite Potos, možda ćete posetiti plažu Pefkakia, još jednu prelepu plažu na ostrvu Tasos.

 

Tourist guide SnoWhite

Sadržaji na Potos plaži

Pesak
Tuševi
Wifi
Prodavnica
Održavana
Suncobrani
Ležaljke
Gužva
Restoran
Bar
Slobodno za peškir
Parking

Ponuda smeštaja u blizini plaže u Potosu

Potos - Apartmani i Hoteli

Pogledajte ponudu smeštaja u Potosu

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.