skala potamia plaza plaze na tasosu

01

феб
2018

Skala Potamija Plaža – Plaže na Tasosu

Posted By : admin/ 1342 0

Skala Potamija Plaža - Tasos

Skala Potamija plaža se nalazi na severu ostrva u Golden Beach zalivu dugom 4km. Zaliv Golden beach se sastoji iz dva mesta i dve plaže i ako je to sve jedna obala i zaliv. Ime je dobio po sitnom brašnastom pesku zlatne boje. Sa jedne strane je mesto Skala Potamia sa istoimenom plažom. Na karti ovo mesto se vodi kao Chrisi Akti ali se taj naziv vrlo retko koristi u praksi. Sa druge strane je mesto Golden beach sa istoimenom plažom, na karti poznato kao Chrisi Ammoudia.

Skala Potamija plaža je od glavnog grada Limenas udaljena je oko 13 km, dok je od Potosa udaljena oko 40km. Kad dolazite iz pravca Limenasa na ulazu prodjete selo Panagia i spuštate se nizbrdo magistralom. Ubrzo će vam se prikazati fascinantan pogled na Golden Beach zaliv. Kad prodjete skoro celu Skala Potamiju, već pred kraj sa desne strane videćete Alpha banku i Pekaru, prodjete i njih i nakon 200-300m je centralna raskrsnica ovog mesta sa ulicom, koja ukoso vodi do plaže. Tu skrenete levo, idući sledećih 250m do plaže gde možete i da se parkirate.

Cela obala zaliva je peščana sa peščanim ulazom u vodu. Plićak je dug, voda je topla i kao takva pogodna za sitnu decu, koja će na ovoj plaži najviše uživati. Skala Potamija plaža je dosta duga i organizovana plažnim setovima mnogobrojnih barova. Ukoliko želite da koristite ležaljke, izaberite kafić I naručite piće, plažni set ćete dobiti gratis. Ukoliko želite da prostrete svoj peškir, samo izaberite mesto i stacionirajte se, jer je mesta dovoljno za sve. Psi i ljubimci su dobrodošli. Plaža je idealna za sportove na pesku.

 

Tourist guide SnoWhite

Sadržaji na plaži Skala Potamija

Pesak
Prirodni hlad
Suncobrani
Ležaljke
Ljubimci
Prilaz za kola
Bar
Održavana
Kabina
Tuševi
Slobodno za peškir
Pogodna za decu
Sportovi na pesku
Wifi
Restoran

Ponuda smeštaja u blizini plaže Skala Potamija

Skala Potamija - Apartmani i Hoteli

Pogledajte ponudu smeštaja u Skala Potamiji

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.